onsdag 3 november 2010

Kurs och så en tur till Västerås!

Vilka dagar det har varit sen sist!

Måndag blev en riktig slappdag för oss, Mac blir oftast väldigt trött dagen efter utställning så då har vi semester :-)

Tisdag så var det dags för lydnadskurs i spöregn! Men Mac var en stjärna! Vi började med att gå igenom lite bra att ha saker hemma om det händer något, man vet inte allt! Salt ska vara som kräkmedel för hunden, äter den råttgift så är det bara att köra in en matsked salt i munnen så ska det komma upp igen, bra att veta! :-)
Sen blev det lite uppvärmning på plan med lindörighet, slalom mellan ekipage, språngmarsch och slalom i språngmarsch och hopp över hinder. Jag tycker det är kul och Mac gillar det också, han får ju godis, beröm och leksak så det är klart det är kul ;-)
Sen blev det dags för marschering med sked i munnen och ett ägg på för att gå rakt med bra hållning! Det märks att hundarna inte var vana för det var ingen som gick i bra linförighet men såå bra träning! Så numera är det hållning och åter hållning som tränas, det är ju inte bara hunden som ska kunna saker :-)
Sen fick vi marschera och bli kommenderade UTAN hund! Fyy, vad ovant! Men det var nyttigt, det ska jag träna lite oftare på.

Och idag då, då blev det en tripp till Åsa i Västerås och träna spår med Trixa, Sammy (kullsyskon), Mrbus (storebror) och ciscoliten (schäfer). Och Mac var såå duktig! Jag tycker han slår och är okoncentrerad men Åsa hjälpte mig att förstå ;-) haha, det är inte lätt när man är okunnig! Mac är bara väldigt motiverad och snabb, men nogrann. Men nu vet jag ju det! :-)

Sen blev det en titt i tävlingskalendern för att titta ut lite tävligar, :-)) blir roligt när det kommer igång, även om det inte går bra så är det ju erfarenhet! :-)

Nu blir det kvällsrundan och sen sova, vi är helt slut båda två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Josefines Blogdesgner