lördag 20 november 2010

Allmän mentalkunskap


Det är ju alltid lika roligt att ställa klockan på 07.00 en lördagsmorgon, men denna dag var det faktiskt lättare! Något roligt väntade ju.

Skjutsade iväg pojkarna som skulle till huvudstaden över dagen för något möte av något slag och sen bar det iväg till brukshundsklubben för Allmän mentalkunskap och första steget till att bli B-figurant, kanonkul! Finns ju inget roligare än att se hur olika hundar fungerar, hur olikheterna/likheterna är mellan raserna, att läsa av hunden på rätt sätt. jag tycker det är kul!

Jättebra kurs med bra instruktörer och självklart bra innehåll ;-) Nu blir det tvådagars utbildning i december och sen får man köra igång, längtar!

Vi fick testa och köra lite med dom hundarna som var med; kampa, leka med boll, vara passiva medans en person närmar sig och en person som sitter ihopkrupen ca 50 meter bort och raserna som representerades var; Cattledog, Collie, bouvier och spansk vattenhund, med ganska stor åldersskillnad också och det var så roligt att se hur dom reagerade i dom olika situationerna. Mac är ju som han är, men han är charmig!

Nyttig kurs och det höjer motivationen och jag är glad att jag har lagt ner så mycket tid på miljöträning och socialisering, det är inte klart än (det blir det väl aldrig?) men Mac hanterar ju dom flesta situationerna med lugn men nyfikenhet, om det inte är morgon vill säga för då sover han ju... ;-) Så lite har man ju lyckas!

Efter kursen blev det en promenad och sen hem och städa. Med grabbarna borta blev det en storstädning! Jag är ju en såndär som helst inte städar när jag har folk hemma, även om det bara är Jonas, jag vill vara själv helt enkelt, ta det i min egen takt. Så man får passa på! ;-) Är ju inte helt klar än heller, men nu är det bara lite småpyssel kvar, sen ska jag ut på kvällsrundan och sen hämta karlarna på resecentrum. Lååång dag!

Har ju dom senaste dagarna inte gjort något speciellt, har tränat lite med Mac men inte överdrivet. Har tränat lite i olika situationer - När vi går förbi fotbollsplanen och dom tränar och härjar, när man går förbi folk och hundar, vid dagis osv.. Funkar förhållandevis bra, men han verkar inte bry sig om störningen så värst mycket. Det är mest det här med att kunna hålla ögonkontakten och så, nu börjar ju hormonerna vandra fritt i kroppen, så det är ju inte så konstigt. Så han får hänga med i den mån han kan, så får vi se hur det slutar. Ställer inga höga krav, utan det blir lite ställande/läggande under gång, inkallning och apportering av olika föremål på promenaderna. Lite linförighet också såklart, men bara korta stunder, hellre kort men bra! :-)

Imorgon börjar vi dagen med en collieträff med promenad och korvgrillning, bättre kan det väl inte bli?! :-))
Nog var han gullig? :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Josefines Blogdesgner