tisdag 16 november 2010

I fredags bar det av till Norrtälje och till min fina vän Linda med familj. Och än har jag inte åkt härifrån :-)

Blev en trevlig fredag med lite mat, snack och en tur ner till stallet. Lördagen blev en hunddag! Började dagen med att åka ut till en stor fotbollsplan och träna, jag, Linda, Carola och Lovi. Gick, för min del, inte sådär jäättebra. Mac var uppe bland molnen i och med att det var 5 andra hundar med, blev nog lite för mycket för hans ärthjärna ;-) men vi fick till lite bra linförighet iaf med snygga positioner, det har han faktiskt blivit mycket bättre på! Körde någon inkallning och sådär också.

Sen blev det hem igen, äta lite fort och sen skulle Linda iväg och jobba kväll. Så jag och Carola tog Mac och hennes ena tik Ice och drog iväg och gick en promenad i något spår i närheten. Blev mycket hundprat och det gillas ju alltid! ;-) sedan blev det en lugn kväll med resterande familjen Lindekrans. Vid 8-tiden kom jag på att jag skulle frisera Mac inför utställningen.. Senaste laget kanske?! Men det fixade vi! Vi hann även med att fixa matsäck också, härligt!

03.45 ringde klockan söndag morgon och efter 4 timmars sömn var väl ingen av oss pigg direkt och Mac var ju i vanlig ordning morgontrött men han fick i alla fall sova i bilen. Vi begav oss mot utställningen i Rättvik, Mac's första officiella som junior! Ojoj, lite nerver var det allt :-) men resan gick bra och vi kom fram i god tid (en timme innan allt började) men hellre för tidigt än för sent! Mac var ju som vanligt cool lugn och somnade i buren så fort vi hade kommit i ordning.

Resterande i cool lines-gänget kom lite senare och anslöt sig. Hann med en hel del skitsnack :-) och tittade på mycket fina hundar!

Blev dags för oss att gå in i ringen och visa upp oss och samtliga cool Lines-gossar fick en 1:a! Placeringen blev:

Kv1, kk1 - Cool Lines big man in a little suit
Kv1, kk2 - Cool Lines born to boogie
Kv1, kk3 - Cool Lines big picture
Och Fancymore thief of heart blev kv2 pga av sin höga svans, synd för han är snygg! Men han kommer igen :-)

Gossarna fick hp, yes! :-)

Tikarnas placering:
Cool Lines border song - kv2
Wood islet as libra - kv1 (tror jag, inte helt säker)


Vilket innebar att Mac gick vidare till BIS-finalen för juniorer! Kul!

I finalen blev han slagen av en rottweiler som knep första platsen och en aussie som tog andraplatsen, men vi fick med oss en fin gul BIS-rosett hem!


Kritiken: fina proportioner, bra uttryck, välburna öron men aningen brett ansatta, fina ögon, bra volym för åldern, tillräcklig benstomme, tillräckliga vinklar, kunde ha något längre steg, välburen svans, utmärkt päls för åldern, behagligt temperament.


Lite bilder och en film när vi springer i avelsklass finns på Lindas blogg - enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Josefines Blogdesgner